Kuzhina - Per Prizrenin | Visit Prizren

Kuzhina

Prizreni është i njohur për përgatitjet nga brumi, ndër të cilat shquhen: pogaçja, toplia, pitajka me vezë, pitja dhe flija.
Gjellët tradicionale të Prizrenit përbëjnë esencën e kuzhinës prizrenase.
Po ashtu,  çervish me qofte, speca me gjizë, tavë Prizreni, dollma, musak sarma, fasule, gullash, burjan me mish, elbasan tavë,  janë gjellët më të shquara të Prizrenit.
Gjithashtu, Prizreni shquhet edhe  me lloje të ndryshme ëmbëlsirash si: sheqerpare, tespishte, bakllava, sytliaç, tullumba dhe hallva, të cilat janë ndër më të preferuarat.

Kuzhina Kuzhina